dilluns, 2 de juny del 2008

suus Les migracions



La paraula emigrar, que he utilitzat anteriorment, perfectament és podria substituïr per les paraules “traslladar-se ” o fins i tot “venir” (s'han traslladat o han vingut al Pallars). Però en realitat migració no és una cosa tant senzilla. Segons el diccionari el concepte de migració és el següent:

Anar d' una zona de la Terra a una altra zona per tal de residir-hi.”

Per tant la migració és quan algú (A) es trasllada a un altre lloc. Sembla fàcil... Es clar que segons el tipus de migració que faci aquesta persona, podem veure dos tipus:

Emigrar: Deixar el propi país per anar a viure en un altre.

Immigrar: Venir a establir-se en un país que no és el propi.


Aquests dos tipus són difícils de distingir, ja que, per exemple: si jo vinc de EE.UU i m'instal·lo a Llavorsí què sóc? He deixat el propi país per anar a viure a un altre i he vingut a establir-me en un país que no és el propi. Em considero emigrant o immigrant?

Ara una altra pregunta: Quines són les causes? la gent normalment emigra per raons polítiques, econòmiques, religioses, violació de drets, entre d'altres. En els últims anys, però, la migració s'ha basat en migració de persones procedents de països subdesenvolupats a països desenvolupats.